vrijdag 11 april 2008

De laatste stukjes Argentinië

De laatste dagen in Agentinië heb ik besteed aan het wegwerken van de losse eindjes. Ik was twee dagen in Mendoza en heb daar maar meegedaan aan twee activiteiten die vanuit het hostel werden georganiseerd. Allereerst de wijntour. Bij vier verschillende wijnbrouwers kregen we vier keer opnieuw uitgelegd hoe wijn werd gemaakt. Daarnaast gingen we langs een stoker, die dankzij de toeristen van zijn hobby kan rondkomen en langs een olijfolieperserij. Eigenlijk was de tour maar matig interessant, maar de sfeer was goed. Niemand was ook maar enigszins een wijnspecialist en iedereen was mee om een middagje cultureel verantwoord te kunnen doen. (Behalve de Israëliër naast mij die steevast vertelde dat hij eigenlijk liever wilde lunchen (na de lunch veranderde dat in slapen)). Voor het groepje Amerikanen dat mee was, bestond trouwens de hele vakantie uit dit soort trips. Later ben ik nog uit eten geweest met een Deens koppel dat ik daar had ontmoet, datonder andere Idols en Expeditie Robinson had geregisseerd.
De volgende dag ben ik wezen paraglyden. Ik dacht dat ik toch iets avontuurlijks moest doen. Vastgekoppeld aan iemand anders spring je van een berg af. De parachute (al uitgeklapt) trek je achter je aan. Het was op zich heel even leuk en daarna werd ik misselijk en wilde ik eigenlijk zo snel mogelijk naar beneden. Ik denk dat het niet veel had gescheeld of ik was flauwgevallen en ik had op de grond flink wat tijd nodig om te herstellen. Gelukkig moesten wij (ik en twee Duitse toeristen) wachten tot de Zweden ook beneden waren (zij gingen met de tweede ronde) en vanuit onze luie stoel hadden we het wat over literatuur, filosofie en hoe makkelijk het leven wel niet gemaakt wordt tegenwoordig (en dat daarmee ook iets verloren is gegaan).
Sinds gisteren ben ik terug in Buenos Aires. Na wat kleine dingetjes ben ik gisteravond naar een tangoshow gegaan. Het is best duur (250 pesos = 50 euro), maar daarvoor krijg je dan ook eten en een volledige show van anderhalf uur met live tangomuziek en -dans. Omdat alleen maar tango gaat vervelen, gooiden ze er ook wat Andesmuziek in en een Spaanse tapdanser. Zeer vermakelijk. Vandaag ben ik naar Tigre gegaan. Dit ligt 40 km ten noorden van Buenos Aires en in deze rivierdelta staan veel buitenhuisjes waar je alleen met de boot kan komen. Er komen ook veel toeristen om naar deze huisjes te kijken.
Zo, dit was dus Argentinië. Een gezellig, redelijk veilig, behoorlijk westers en vooral spotgoedkoop land. Het is wat vreemd om weg te gaan, ook al heb ik alles gezien (behalve het uitgestrekte Patagonië). Het wordt echter tijd voor iets nieuws. Morgenochtend vroeg vlieg ik naar Peru en ik heb er zin in. Ik verblijf daar bij mensen die ik via via ken, toch heel anders dan van hostel naar hostel trekken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Kijk, paragliden, zo kennen we je weer. Het viel me al mee dat je niet meer halsbrekende toeren uitgehaald hebt ;).

Theo zei

Paragliden! Wat megacool! Nu ben ik echt jaloers!

Anoniem zei

Jij naar Peru.
Wat heb je veel gedaan. Zelfs misselijk ge-paraglide...
Veel plezier verder.
Je hebt me enthousiast gemaakt voor Argentinië trouwens.